Известие

Collapse
No announcement yet.

съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• съединител

я ми кажете имали нещо вярно в тва,как се изпробва съединитела дали ти е добър,дето дърпаш ръчната -включваш 3та даваш гас до 2500 / 3000 оборота и отпускаш съединителя докато огасне и ако огасне е добре а е зле ако не огасне,та аз тва го пробвах и гасне и много се чудя дали има кола която нема да огасне при тази проба,и най вече искам да знам дали се е...ва съединителя така???

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
    я ми кажете имали нещо вярно в тва,как се изпробва съединитела дали ти е добър,дето дърпаш ръчната -включваш 3та даваш гас до 2500 / 3000 оборота и отпускаш съединителя докато огасне и ако огасне е добре а е зле ако не огасне,та аз тва го пробвах и гасне и много се чудя дали има кола която нема да огасне при тази проба,и най вече искам да знам дали се е...ва съединителя така???
    Тоя съединител трябва да е съвсем умрял . Ако е така не ти трябват тези упражнения за да го разбереш
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

в смисъл ако не огасне требва да е съвсем умрял нали,а аз така дали го ебавам с тая проба?

Comment

Даа, тая проба за мен е доста спорна. В смисъл, че с нея натоварваш ударно всички възли по трансмисията - съединител, скоростна кутия, диференциал, полуоси... че и тампоните на двигателя даже. Аз с мойта кола не бих правил такива извращения. Това по-скоро може да те ориентира в случай че имаш съмнения. Но за да не угасне при такова издевателство, тоя съединител трябва да е съвсем заминал.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Пробата е следната : (без употребата на ръчната)първа втора спокойно , лекичко после трета и рязко газ -
          ако буксува оборотите се вдигат рязко но ускорението е бавно или незадоволително, след което спираш и излизаш от колата ако отвън около гумите усещаш миризма на развалени яйца или като на лайна значи съединителя със сигурност е започнал да буксува .
          Ако е на цяло свършил то боксуването е осезаемо при всяко рязко подаване на газ.
          След разглобяване по преценка на състоянието се подменят Феродовия диск и аксиалния лагер ,при нужда и притискателя а в отделни случаи и маховика .
          Дано отговорът ми да ти е помогнал успех
          Last edited by dimo; d.m.y г., 00:09.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

А, ако само тресе при потегляне?
            146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Ако само тресе може да има счупена пружина на феродовия диск или пластина на притискателния но може да тресе от разлини причини като тампони и тем подобни .
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                Ако само тресе може да има счупена пружина на феродовия диск или пластина на притискателния но може да тресе от разлини причини като тампони и тем подобни .
                колега виж си личната

Comment

м да, само тресе и по-странното за мен е, че започва да става фрапантно, след продължително използване да речем в задръстване ..
                  иначе като съм на дълъг път почти не се усеща.
                  146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

колега имаш лична

Comment

Да добавя само ,че един от признаците че съединителя не е както трябва е трудното превключване на предавките особенно първа и задна .Колото по рано се хванат нещата толкова е по евтин ремонта .
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от filip_gad Покажи съобщение
                        м да, само тресе и по-странното за мен е, че започва да става фрапантно, след продължително използване да речем в задръстване ..
                        иначе като съм на дълъг път почти не се усеща.
                        колега съединителя се износва най много в градски условия и в задръстване така че ако там ти прави проблеми действй .
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Да добавя само ,че един от признаците че съединителя не е както трябва е трудното превключване на предавките особенно първа и задна .Колото по рано се хванат нещата толкова е по евтин ремонта .
                          това трудно влизане хъркане ли е или все едно има пречка и неможе да влезне???

Comment

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
                            това трудно влизане хъркане ли е или все едно има пречка и неможе да влезне???
                            Хърка ако са износени синхронизаторите. Ако са още здрави, просто скоростите влизат трудно в движение. На място при угасен двигател би трябвало да няма проблеми в такъв случай.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                            X