я ми кажете имали нещо вярно в тва,как се изпробва съединитела дали ти е добър,дето дърпаш ръчната -включваш 3та даваш гас до 2500 / 3000 оборота и отпускаш съединителя докато огасне и ако огасне е добре а е зле ако не огасне,та аз тва го пробвах и гасне и много се чудя дали има кола която нема да огасне при тази проба,и най вече искам да знам дали се е...ва съединителя така???
Известие
Collapse
No announcement yet.
съединител
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщениея ми кажете имали нещо вярно в тва,как се изпробва съединитела дали ти е добър,дето дърпаш ръчната -включваш 3та даваш гас до 2500 / 3000 оборота и отпускаш съединителя докато огасне и ако огасне е добре а е зле ако не огасне,та аз тва го пробвах и гасне и много се чудя дали има кола която нема да огасне при тази проба,и най вече искам да знам дали се е...ва съединителя така???Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
-
Даа, тая проба за мен е доста спорна. В смисъл, че с нея натоварваш ударно всички възли по трансмисията - съединител, скоростна кутия, диференциал, полуоси... че и тампоните на двигателя даже. Аз с мойта кола не бих правил такива извращения. Това по-скоро може да те ориентира в случай че имаш съмнения. Но за да не угасне при такова издевателство, тоя съединител трябва да е съвсем заминал.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Пробата е следната : (без употребата на ръчната)първа втора спокойно , лекичко после трета и рязко газ -
ако буксува оборотите се вдигат рязко но ускорението е бавно или незадоволително, след което спираш и излизаш от колата ако отвън около гумите усещаш миризма на развалени яйца или като на лайна значи съединителя със сигурност е започнал да буксува .
Ако е на цяло свършил то боксуването е осезаемо при всяко рязко подаване на газ.
След разглобяване по преценка на състоянието се подменят Феродовия диск и аксиалния лагер ,при нужда и притискателя а в отделни случаи и маховика .
Дано отговорът ми да ти е помогнал успехLast edited by dimo; d.m.y г., 00:09.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеАко само тресе може да има счупена пружина на феродовия диск или пластина на притискателния но може да тресе от разлини причини като тампони и тем подобни .
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеАко само тресе може да има счупена пружина на феродовия диск или пластина на притискателния но може да тресе от разлини причини като тампони и тем подобни .
иначе като съм на дълъг път почти не се усеща.
Comment
-
Първоначално публикувано от filip_gad Покажи съобщением да, само тресе и по-странното за мен е, че започва да става фрапантно, след продължително използване да речем в задръстване ..
иначе като съм на дълъг път почти не се усеща.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеДа добавя само ,че един от признаците че съединителя не е както трябва е трудното превключване на предавките особенно първа и задна .Колото по рано се хванат нещата толкова е по евтин ремонта .
Comment
-
Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщениетова трудно влизане хъркане ли е или все едно има пречка и неможе да влезне???166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
Comment